Vraag
een gratis proefles aan!

Dinsdag 13 oktober zijn er weer nieuwe maatgelen aangekondigd. Het goede nieuws is dat alle lessen door kunnen blijven gaan. Hieronder zetten we alle (nieuwe) regels op een rij.

 

Aanpassingen voor de lessen

  • Alle lessen voor kinderen t/m 17 jaar gaan gewoon door. Kinderen t/m 17 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Iedereen vanaf 13 jaar houdt 1,5 meter afstand van de trainers. Trainers mogen wel hulpverlenen, maar doen dit vanaf 13 jaar zo min mogelijk en hebben dan een mondkapje op. Ouders/verzorgers mogen hun kind tot aan de entree van de gymzaal brengen en daar na afloop van de les ook weer ophalen. Een trainster zal erop toezien dat alle kinderen opgehaald worden.
  • Bij selectielessen sporten turnsters vanaf 18 jaar op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Bij de lessen ouder- en kindgym houden de ouders altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Tijdens de lessen voor volwassenen sport iedereen op een vaste plek in de zaal met eigen materiaal op 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Na de les gaat iedereen direct naar huis.

 

Mondkapjes en handen wassen

Iedereen vanaf 13 jaar draagt een mondkapje in de gang, kleedkamers en tijdens het opbouwen of opruimen van materiaal. Tijdens de lessen mag het mondkapje weer af. Voor en na de les wast iedereen zijn/haar handen.

 

Kleedkamer

De kleedkamers mogen niet gebruikt worden. Kom dus omgekleed naar de gymzaal. Jas/vest en schoenen uitdoen kan daar wel gewoon.

 

Wat te doen bij klachten?

Als je last hebt van verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid mag je niet komen trainen. Vanaf nu geldt dit voor iedereen, dus ook voor kinderen onder de 13 jaar. Als iemand in het huishouden koorts of benauwdheidsklachten heeft, mag je niet komen trainen. Als je in nauw contact bent geweest met iemand die postief getest is op het coronavirus of als je zelf positief getest bent, mag je ook niet komen sporten.

 

Met bovenstaande maatregelen hopen we zo veilig mogelijk te kunnen blijven trainen. We rekenen op jullie medewerking! Voor aanvullende vragen verwijzen we u graag naar de FAQ’s van de KNGU en NOC*NSF of u kunt mailen naar het secretariaat.

Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan!