Vraag
een gratis proefles aan!

Lesaanbod voor de jeugd

Kijk voor meer informatie over de lestijden, locatie en trainers op het lesrooster.

Ouder en Ukkie Gymnastiek

Deze les is voor de allerkleinsten tussen de anderhalf en drie jaar. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.

Recreatie Ouder en Kind Gymnastiek

Deze les is voor de peuters tussen de drie en vier jaar. De kinderen krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen. De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en het kind meer zelfvertrouwen geven.

Recreatie Kleuter Gymnastiek

Kinderen van vier jaar kunnen tot hun zesde instromen in de kleuterlessen. In deze lessen wordt aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van de basisvormen van beweging. Denk hierbij aan, rennen; springen, huppelen, hinkelen, klimmen en klauter, enz. Er is aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden, coördinatie en motoriek, tevens wordt door samenspel ook aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind. Binnen de gymlessen maken we gebruik van diverse materialen en toestellen waarop geoefend wordt. Denk hierbij aan het wandrek, de trampoline of de lange tumblingbaan waarop de kinderen zich kunnen uitleven. Ook binnen de kleuterlessen staat bewegen op je eigen niveau met plezier voorop.

Recreatie jongens/meisjes Gymnastiek

Jongens en meiden tussen de zes en zeven jaar gymmen in deze les nog samen. De basisvaardigheden van het bewegen worden in deze lessen uitgebreid naar de basiselementen van Turnen. Anders dan bij de kleuterlessen zal er in dit lesuur gewerkt worden met echte turntoestellen waarop de kinderen basiselementen leren van turnen. Denk hierbij aan het maken van een handstand of zelfs een salto op de mat en trampoline. De kinderen beginnen met werken aan kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Vanaf deze lessen word er meer beroep gedaan op mentaliteit en discipline wat de kinderen ontwikkelen. Natuurlijk blijft plezier voorop staan en word serieus bezig zijn afgewisseld met leuke en ontspannende diverse (bal)spelen, klimmen en klauteren.

Recreatie Meiden Turnen

Vanaf zeven jaar wordt er onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes, de lessen worden gesplitst zodat specifieke turnonderdelen goed aangeleerd kunnen worden. De basisonderdelen en elementen van het turnen worden verder uitgebreid en de kinderen leren steeds meer nieuwe elementen. In de lessen wordt uitgebreid aandacht besteed aan coördinatie, kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, mentaliteit en discipline. Voor de meiden die uitblinken in de turnonderdelen en die de intentie hebben om op hoger niveau te gaan turnen, is er de mogelijkheid om door de trainers gevraagd te worden om binnen de pré-selectie of de selectie te komen turnen, echt vraagt dit wel meer van een turnster en ouders dan turnen op recreatie niveau. Er zijn diverse les mogelijkheden en tijdstippen voor meiden vanaf 7 jaar.

Recreatie Jongens Turnen

Voor jongens vanaf zeven jaar is er een speciaal jongensuur. Het jongens turnen verschilt in diverse opzichten in toestellen, elementen en techniek van het meiden turnen. Binnen het jongens uur zullen er specifieke onderdelen van het jongensturnen aangeleerd worden. De jongens trainen o.a. op coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. Binnen de training worden er diverse toestellen gebruikt, zoals de gelijke brug, rekstok, de paddestoel en de pegasus. Elk jaar zijn er wedstrijden waar de jongens aan mee kunnen doen. Het verschilt per jaar of deze groep jongens mee doet aan de wedstrijden. Het serieuze turnwerk, zal ook afgewisseld worden met recreatie spelen.

Lesaanbod voor volwassenen

Kijk voor meer informatie over de lestijden, locatie en trainers op het lesrooster.

Recreatie Senioren turnen

Voor de actieve tieners vanaf veertien jaar die op recreatie niveau willen turnen is er het senioren uur. In dit uur wordt er, vooral vanuit gezelligheid geturnd. Al geleerde oefeningen worden onderhouden en/of uitgebreid, maar ook nieuwe elementen kunnen aangeleerd worden. De speerpunten kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie worden ook onderhouden. De meiden van het senioren uur kunnen ervoor kiezen om in een lage divisie nog uit te komen op wedstrijden. In de huidige samenstelling doet iedereen aan de wedstrijden mee. Er heerst een gezellige sfeer onderling tijdens dit lesuur!

Recreatie High Impact Aerobics

Voor de fanatieke dames vanaf zestien jaar is er op de donderdagavond een les High Impact Aerobics. Binnen deze les worden oefeningen uit Aerobics en de Steps afgewisseld. Tevens wordt er gebruik gemaakt van diverse attributen. De les wordt gegeven op een swingend muziekje onder leiding van een enthousiaste trainster. Naast samen sporten staat dit uur ook bekend om zijn onderlinge gezelligheid. Zo wordt het jaar rond de kerst altijd afgesloten met een hapje en een drankje na de les en wordt er voor de grote vakantie een hapje samen gegeten na een mooie ronde fietsen. Het is momenteel een kleine, maar gezellige groep, nieuwe leden zijn altijd welkom!

Recreatie American Conditie Training

De sportieve dames vanaf zestien jaar kunnen in deze les terecht voor sporten in een ontspannen setting. Ook bij deze lessen wordt er hard gewerkt op gezellige muziek. Tevens zullen Aerobics en Steps elkaar afwisselen, samen met het gebruik van diverse attributen. In deze les is er aandacht voor elkaar, zowel op sportief als recreatief gebied. Voor de kerst is er samen met de Sport Fit 50+ een gezamenlijke afsluiting van het jaar. Voor de zomervakantie wordt het seizoen afgesloten door gezellig met elkaar een hapje te eten. Ook in deze groep is er nog ruimte voor nieuwe leden.

Recreatie Sport Fit 50+

De Sport Fit 50+ les is voor de oudere dames waarin bewegingsplezier voorop staat, immers het moet een feestje zijn om te bewegen! Op muziek komen alle spiergroepen aan de beurt en wordt er gebruik gemaakt van diverse materialen. Je kunt de les op je eigen tempo en niveau volgen. De les wordt na het rekken en strekken afgesloten met een kopje koffie. Deze les heeft nog ruimte voor meerdere sportieve dames!

Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan!