Vraag
een gratis proefles aan!

Kleuren Turnen

Bij O.G.A.V. werken we met het systeem Kleuren Turnen binnen de recreatieve turnlessen. Het Kleuren Turnen biedt een lesstructuur gebaseerd op Beweegniveaus. Ieder Beweegniveau heeft een eigen kleur, oplopend in de kleuren van de regenboog. Binnen ieder Beweegniveau zijn er lesdoelen voor kinderen. Deze lesdoelen samen vormen de methodische leerlijn van het Kleuren Turnen.

Dankzij Kleuren Turnen biedt O.G.A.V.

  • Een positieve manier om de (motorische) ontwikkeling te stimuleren.
  • Lessen waarin ieder kind op eigen niveau kan werken.
  • Een heldere lesstructuur.

Kleuren Turnen kenmerkt zich door

  • Oefeningen vanaf de basis.
  • Veel variatie en differentiatiemogelijkheden door een diversiteit aan beweegstappen.
  • Het bieden van inzicht in de ontwikkeling van kinderen.

Van beter leren bewegen tot beter leren turnen!

Diplomaturnen

Een aantal keer per jaar organiseren we het Diplomaturnen. Tijdens die dagen kunnen kinderen laten zien hoe ver ze zijn met het behalen van de leerdoelen van hun niveau. Koprollen, balanceren, duikelen aan het rek: alle elementen waar ze in de les aan oefenen komen voorbij. Voor iedereen een gezellig, leerzaam en sportief moment! Alle kinderen gaan naar huis met een medaille en een diploma. Naar aanleiding van wat de kinderen laten zien bekijken we of hij/zij toe is aan een volgend niveau.

Hoe werkt Diplomaturnen?
Onder begeleiding van de trainsters en aangemoedigd door het publiek, gaan de deelnemers in circuitjes aan de slag om te laten zien of ze de lesdoelen onder de knie hebben. Zij worden beoordeeld door een jurylid, die de kinderen vanaf de zijlijn in de gaten houdt. Bij de beoordeling wordt in eerste instantie gekeken naar de mate van zelfstandigheid waarin turnsters elementen kunnen laten zien. Daarnaast wordt ook naar de uitvoering gekeken. Als iedereen klaar is, krijgen de deelnemers een diploma met daarop de beoordeling van de jury. Dat combineren wij met een podiumplek en medaille voor iedereen.

Goed om te weten
Soms komt een Diploma Turndag net even te vroeg en kan een turn(st)er nog niet alle leerdoelen (zelfstandig) laten zien. Dat is geen probleem, iedereen ontwikkelt zich immers op eigen tempo. Iedereen krijgt gewoon een diploma en medaille en kan in de lessen daarna verder met het leren van de lesdoelen. Bij een volgende Diploma Turnen kunnen kinderen opnieuw laten zien wat ze geleerd hebben!

 

Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan!