Vraag
een gratis proefles aan!

O.G.A.V. bestaat 92 jaar!

Op 16 april bestond de Oegstgeester Gymnastiek en Atletiek Vereniging (O.G.A.V.) 92 jaar. Begonnen als kleine club, is OGAV nu uitgegroeid tot een sportclub met meer dan 225 leden met een gevarieerd lesaanbod. De bloeiende vereniging werd opgericht in 1930. Toen werden de lessen verzorgd in de gymzaal van de Gemeenteschool. Nu vinden de lessen plaats in de gymzaal van de Jan Wolkerslaan en de Jac.P Thijsselaan in Oegstgeest.

Voor iedereen
OGAV heeft voor ieder wat wils. Zo biedt de club op dit moment ouder- en kindgym, jongensturnen onderbouw, recreatie turnen, selectie turnen, Sport Fit 50+ en Low en High Impact Aerobics.
Deze lessen worden gegeven door enthousiaste en gemotiveerde trainsters, waarvan veel oud-turnsters van OGAV. Zij zijn allemaal in bezit van een diploma/licentie en samen zorgen zij voor de lessen van OGAV.

Gewone gymzaal
Ondanks dat de turnsters in een gewone gymzaal turnen, behalen ze prachtige resultaten op de regionale en landelijke wedstrijden. Zo staan er regelmatig selectie turnsters op het Nederlands Kampioenschap, en worden hier soms zelfs medailles behaald. Ook organiseert OGAV onderlinge wedstrijden waar de recreatie turnsters hun oefeningen mogen laten zien. En dit allemaal zonder een echte turnzaal. De turnsters trainen namelijk in een gewone gymzaal waar alle turnuitrusting iedere training weer opgezet en afgebouwd moet worden. Veel andere turnclubs hebben echter een turnzaal met vaste turnuitrusting.
O.G.A.V. hoopt natuurlijk nog heel lang mensen plezier te bieden in het sporten. Op naar het honderdjarig jubileum!

Tekst: Oegstgeester Courant

Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan!