Vraag
een gratis proefles aan!

Selectie

“Talent is mooi, maar selecteer op mentaliteit”

De selectie

De turnsters worden in de selectie opgenomen als zij opvallen door het hebben van voldoende kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie. Ook wordt er in de selectie een bepaalde motivatie van de turnster verwacht om de trainingen goed te kunnen volgen. De selectie traint 4 tot 8 uur per week.

Wedstrijden

De huidige selectie bestaat uit een gevarieerde groep gemotiveerde turnsters tussen de 7 en 18 jaar oud. De turnsters komen uit op nationaal niveau in de rayons van de KNGU. In de voorgeschreven oefenstof betekent dat N2 tot en met N4 en in de keuzeoefenstof van de 1e divisie tot en met de 3e divisie.

PRÉ-SELECTIE

Winnaars zijn niet de mensen die nooit falen, maar de mensen die nooit opgeven

De pré-selectie

De pré-selectie groep hanteert een minimumleeftijd van zeven jaar. Meisjes die het in zich hebben om op hoger niveau te turnen, kunnen gevraagd worden om in de pré-selectie te komen turnen. Hier wordt er meer gevraagd op het gebied van mentaliteit en discipline en wordt er natuurlijk veel aandacht besteed aan het verder ontwikkelen van coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De pré-selectie wordt getraind door gediplomeerde trainers. Het team is goed op elkaar ingespeeld en heeft een gedeelde visie en missie. De pré-selectie heeft 2 uur wedstrijdtraining per week. Daarnaast trainen zij in hun normale recreatie-uur.

Wedstrijden

De meiden worden in deze lessen voorbereid om op wedstrijden in de 5e en 6e divisie op niveau D1 en D2 te kunnen presteren. Dit houdt in dat er in de trainingen concrete oefeningen en elementen worden aangeleerd. Blijkt dat een turnster ook in de pré-selecite onder haar niveau aan het turnen is en meer in haar mars heeft, zou zij uitgenodigd kunnen worden voor de Selectie. Daar trainen de turnsters meer en doen aan meer wedstrijden mee.

Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan!